Φορολογικές αλλαγές για το 2022: Συμβουλές πριν από την κατάθεση


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Καθώς λήγουν τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία – συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων εκπτώσεων φόρου -, ορισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με έκπληξη όταν υποβάλουν τις ομοσπονδιακές δηλώσεις τους για το φορολογικό έτος 2022.

«Οι επιστροφές χρημάτων μπορεί να είναι μικρότερες το 2023», ανέφερε η IRS σε δελτίο τύπου του Νοεμβρίου. Εκτός από το τέλος των πληρωμών τόνωσης, οι αλλαγές στη φορολογική περίοδο του 2022 περιλαμβάνουν την επιστροφή ορισμένων εκπτώσεων φόρου στα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς και λιγότερο γενναιόδωρες εκπτώσεις για φιλανθρωπικά δώρα.

Βασικό πακέτο: Καθώς συγκεντρώνετε τα χαρτιά σας και προετοιμάζεστε να υποβάλετε την ομοσπονδιακή σας δήλωση, θα θελήσετε να έχετε κατά νου μερικές βασικές φορολογικές αλλαγές για το 2022.

Ορισμένες εκπτώσεις φόρου δέχονται πλήγμα

Ο νόμος για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του 2021 ενίσχυσε αρκετές φορολογικές εκπτώσεις που έχουν πλέον επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Οι πιστώσεις φόρου μπορούν να μειώσουν την υποχρέωση φόρου εισοδήματός σας με βάση το δολάριο προς το δολάριο.

Μειωμένες εκπτώσεις φόρου

  • Πίστωση φόρου παιδιού. Οι φορολογούμενοι που έλαβαν 3.600 $ ανά εξαρτώμενο το 2021, εάν είναι επιλέξιμοι, θα λάβουν 2.000 $ για το φορολογικό έτος 2022.
  • Πίστωση φροντίδας παιδιών και εξαρτώμενων ατόμων. Αυτή η πίστωση φόρου επιστρέφεται σε μέγιστο ποσό 2.100 $. Πέρυσι το μέγιστο ήταν 8.000 $.
  • Κερδισμένη πίστωση φόρου εισοδήματος. Οι επιλέξιμοι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά που έλαβαν περίπου 1.500 $ το 2021 θα λάβουν 500 $ το 2022.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες φορολογικές αλλαγές για το 2022;

Για να ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, το IRS αύξησε τις τυπικές μειώσεις για το φορολογικό έτος 2022. Σημειώστε ότι εάν λάβετε την τυπική κράτηση, δεν θα μπορείτε να διεκδικήσετε αναλυτικές διαγραφές για φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Τι πρέπει να ξέρετε

  • Οι τυπικές μειώσεις αυξάνονται: Για το 2022, η τυπική έκπτωση για τα παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αυξήθηκε σε 25.900 $ (δηλαδή 800 $ από το 2021). Για τους αρχηγούς των νοικοκυριών, ανέβηκε στα 19.400 $ (αύξηση 600 $). Και για τους ανύπαντρους και όσους είναι παντρεμένοι και υποβάλλουν αίτηση χωριστά, αυξήθηκε σε 12.950 $ (άνω των 400 $).
  • Λήγει η φορολογική έκπτωση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άγαμοι φορολογούμενοι μπορούσαν να διεκδικήσουν έως και 300 $ για δωρεές σε μετρητά και τα παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλουν από κοινού αίτηση θα μπορούσαν να διεκδικήσουν έως και 600 $. Ωστόσο, το 2022, οι αιτούντες που λαμβάνουν μια τυπική έκπτωση ενδέχεται να μην λάβουν έκπτωση πάνω από τη γραμμή για φιλανθρωπικές δωρεές. Εάν θέλετε να διαγράψετε τις φιλανθρωπικές δωρεές, θα πρέπει να αναλύσετε αναλυτικά τις κρατήσεις σας.

Υποβολή της ομοσπονδιακής σας δήλωσης: Πότε οφείλονται φόροι το 2023;

Η Ημέρα Φορολογίας για το 2023 μετατέθηκε για την Τρίτη, 18 Απριλίου, επειδή η 15η Απριλίου (η συνηθισμένη φορολογική ημέρα) είναι Σάββατο και η επόμενη Δευτέρα είναι Ημέρα Χειραφέτησης στην Ουάσιγκτον, DC

Φορολογικές συμβουλές: Τι μπορείτε να κάνετε

  • Ανοίξτε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Η IRS λέει ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να λάβετε επιστροφή φόρου είναι να την καταθέσετε ηλεκτρονικά από την IRS στον λογαριασμό σας. Για να ανοίξετε έναν λογαριασμό, θα χρειαστείτε μια ταυτότητα που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, μερικά προσωπικά στοιχεία και χρήματα για να τα βάλετε στον λογαριασμό. Ένας διαδικτυακός λογαριασμός όψεως Credit Karma Money™ Spend είναι δωρεάν για άνοιγμα.
  • Απευθυνθείτε για βοήθεια. Η ομοσπονδιακή Εθελοντική Βοήθεια Φορολογίας Εισοδήματος Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους φορολογούμενους χαμηλού έως μέτριου εισοδήματος να υποβάλουν τις ομοσπονδιακές δηλώσεις φόρου εισοδήματός τους. Εάν βγάζετε 60.000 $ ή λιγότερα, ή πληροίτε ορισμένα προσόντα, εθελοντές με πιστοποίηση IRS θα σας βοηθήσουν δωρεάν στην προετοιμασία της φορολογικής σας δήλωσης.
  • Αναζητήστε δωρεάν επιλογές. Ελεγχος IRS.gov για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα Free File. Το IRS Free File είναι ανοιχτό σε φορολογούμενους των οποίων το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα το 2022 ήταν 73.000 $ ή λιγότερο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply