Τι ώρα φτάνει η άμεση κατάθεση;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Με την άμεση κατάθεση, μπορείτε να πληρώνεστε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με μια χάρτινη επιταγή. Γι’ αυτό σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούν απευθείας κατάθεση από τους εργοδότες τους.

Πάνω από το 93% των εργαζομένων στις ΗΠΑ λαμβάνουν την αμοιβή τους μέσω απευθείας κατάθεσης, σύμφωνα με την έρευνα του 2022 «Getting Paid in America» από την Αμερικανική Ένωση Μισθοδοσίας. Είναι ένας ασφαλής, βολικός και γρήγορος τρόπος πληρωμής.

Αλλά πόσο γρήγορα; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ποια είναι συνήθως η προθεσμιακή απευθείας κατάθεση και πότε μπορείτε να περιμένετε την κατάθεση του μισθού σας.Τι είναι η άμεση κατάθεση;

Η απευθείας κατάθεση (μερικές φορές αναφέρεται ως ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων ή ΗΜΧ) είναι ένας ηλεκτρονικός τρόπος αποστολής και λήψης πληρωμών. Τα χρήματα κατατίθενται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη, αντί να εκδίδεται έντυπη επιταγή. Οι παραλήπτες μπορούν να επιλέξουν να καταθέσουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στον λογαριασμό ταμιευτηρίου τους.

Οι πληρωμές απευθείας κατάθεσης αποστέλλονται μέσω του δικτύου Automated Clearing House ή ACH. Τα χρήματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση, διατηρώντας ασφαλή τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Οι εργοδότες συνήθως χρησιμοποιούν απευθείας κατάθεση για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και οι κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν συχνά απευθείας κατάθεση για να στείλουν παροχές και επιστροφές φόρων.

Ποια ώρα της ημέρας χτυπάει η άμεση κατάθεση;

Συνήθως, θα έχετε πρόσβαση στην άμεση κατάθεσή σας κατά το άνοιγμα της επιχείρησης την ημέρα πληρωμής σας — έως τις 9 π.μ. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άμεσες καταθέσεις έρχονται στους λογαριασμούς ακόμη νωρίτερα, συχνά μεταξύ μεσάνυχτα και 6 π.μ. την ημέρα πληρωμής.

Υπάρχουν όμως παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο που χρειάζεται η άμεση κατάθεσή σας για να γίνει διαθέσιμη. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά βήματα στη διαδικασία λήψης χρημάτων από την εταιρεία σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

  1. Ο εργοδότης σας στέλνει πληροφορίες μισθοδοσίας. Αρχικά, ο εργοδότης σας θα στείλει ένα αρχείο πληρωμής στην τράπεζά του, στο οποίο θα αναφέρονται όλοι οι εργαζόμενοι, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού και το ποσό που πρέπει να πληρωθούν.
  2. Το δίκτυο ACH επεξεργάζεται το αρχείο. Στη συνέχεια, η τράπεζα του εργοδότη στέλνει αυτές τις πληροφορίες σε έναν χειριστή ACH, συνήθως είτε στο Clearing House είτε στην Federal Reserve, για να επεξεργαστεί τη λίστα και να βεβαιωθεί ότι όλες οι πληρωμές πηγαίνουν στα σωστά μέρη.
  3. Η τράπεζά σας λαμβάνει πληρωμή. Στη συνέχεια, η τράπεζά σας λαμβάνει πληρωμή από το δίκτυο ACH.
  4. Η πληρωμή φτάνει στον λογαριασμό σας. Τέλος, η τράπεζα ή η πιστωτική σας ένωση καθιστά διαθέσιμα τα χρήματα στον λογαριασμό σας.

Αυτά τα βήματα μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες, αλλά οι περισσότερες εταιρείες ξεκινούν τη διαδικασία νωρίς, ώστε να λαμβάνετε τα χρήματά σας την ημέρα πληρωμής. Εάν μια εταιρεία δεν έχει έτοιμες τις πληροφορίες μισθοδοσίας αρκετά νωρίς, τα χρήματά σας ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται τρεις έως πέντε ημέρες για την επεξεργασία πληρωμών από το ACH, το δίκτυο κινείται γρήγορα και μπορεί να εκκαθαρίσει τις πληρωμές αμέσως την ίδια μέρα.

Η τράπεζά σας παίζει επίσης ρόλο στο πότε αποκτάτε πρόσβαση στην πληρωμή σας. Σύμφωνα με το νόμο, οι τράπεζες πρέπει να διαθέσουν άμεσες καταθέσεις μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την εργάσιμη ημέρα που θα παραληφθούν τα χρήματα από το ACH. Αλλά οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν να διαθέσουν τα χρήματα νωρίτερα από αυτό — και πολλές επιλέγουν να σας δώσουν πρόσβαση στα χρήματά σας αμέσως.

Πέφτουν οι άμεσες καταθέσεις τις Κυριακές;

Οι άμεσες καταθέσεις δεν φτάνουν τις Κυριακές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δίκτυο της ACH δεν διακανονίζει πληροφορίες μισθοδοσίας τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες όταν η Federal Reserve είναι κλειστή. Εάν η κανονική ημέρα πληρωμής σας έχει προγραμματιστεί να πέσει το Σαββατοκύριακο, οι περισσότεροι εργοδότες θα προγραμματίσουν τις πληρωμές να βγουν την προηγούμενη Παρασκευή.

Οφέλη από τη χρήση άμεσης κατάθεσης

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση της άμεσης κατάθεσης.

  • Ασφάλεια — Με την απευθείας κατάθεση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χαθεί ή κλαπεί μια έντυπη επιταγή. Τα δεδομένα απευθείας κατάθεσης είναι επίσης κρυπτογραφημένα, διατηρώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας ασφαλή.
  • Γρήγορη πρόσβαση στα χρήματά σας — Σε πολλές περιπτώσεις, θα έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας ακόμη και πριν από τις 9 π.μ. την ημέρα πληρωμής.
  • Ευκολία Δεδομένου ότι τα χρήματά σας πηγαίνουν κατευθείαν στον τραπεζικό σας λογαριασμό, δεν θα χρειαστεί να παραλάβετε μια επιταγή ή να τρέξετε στην τράπεζα για να την καταθέσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα αμέσως.
  • Χαμηλό κόστος Με απευθείας κατάθεση, δεν υπάρχουν χρεώσεις για εξαργύρωση επιταγών ή άλλες χρεώσεις. Πολλές τράπεζες σάς επιτρέπουν ακόμη και να παραιτηθείτε από τις μηνιαίες χρεώσεις συντήρησης λογαριασμών όψεως χρησιμοποιώντας απευθείας κατάθεση.
  • Επιλογές αποταμίευσης Όταν ρυθμίζετε την άμεση κατάθεσή σας, μπορείτε να επιλέξετε να χωρίσετε την πληρωμή σας — στέλνοντας ένα συγκεκριμένο ποσοστό στον τραπεζικό λογαριασμό σας και ένα μέρος στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη συγκέντρωση των αποταμιεύσεών σας.

Απευθείας κατάθεση χωρίς τραπεζικό λογαριασμό

Μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της άμεσης κατάθεσης ακόμα κι αν δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό. Πολλοί εργοδότες προσφέρουν κάρτες πληρωμής ως επιλογή πληρωμής. Αυτές είναι επαναφορτιζόμενες προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εργοδότης για να σας στείλει ηλεκτρονικές πληρωμές απευθείας. Τα χρήματά σας κατατίθενται στην κάρτα πληρωμής σας την ημέρα πληρωμής.

Οι κάρτες πληρωμής λειτουργούν σαν μια παραδοσιακή χρεωστική κάρτα. Συνήθως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες πληρωμής για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας σε ένα ΑΤΜ και για να κάνετε αγορές. Απολαμβάνετε επίσης πολλά από τα ίδια προνόμια που θα κάνατε με την απευθείας κατάθεση — τα χρήματά σας είναι ασφαλή, οι πληρωμές φτάνουν γρήγορα και μπορείτε να αποφύγετε τις χρεώσεις για εξαργύρωση επιταγών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικές φορές οι κάρτες πληρωμής συνοδεύονται από χρεώσεις, αν και αυτές είναι σχετικά ασυνήθιστες. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πληρώσετε τέλη ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών από την κάρτα πληρωμής σας — αν και συχνά θα σας επιτρέπεται μία δωρεάν ανάληψη από ΑΤΜ ανά περίοδο πληρωμής.


Επόμενα βήματα: Ρύθμιση της άμεσης κατάθεσής σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε απευθείας κατάθεση μέσω του εργοδότη σας, επικοινωνώντας με το τμήμα μισθοδοσίας της εταιρείας (αν δεν είχατε ήδη ρωτηθεί σχετικά με αυτό κατά την πρόσληψή σας).

Εάν έχετε τραπεζικό λογαριασμό, το τμήμα μισθοδοσίας θα σας δώσει συνήθως μια σύντομη φόρμα για να συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού δρομολόγησης και του αριθμού λογαριασμού. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να παράσχετε μια κενή, ακυρωμένη επιταγή.

Καθώς δημιουργείτε την άμεση κατάθεση, σκεφτείτε πού θέλετε να κατατεθούν τα χρήματα. Μπορεί να είναι πιο απλό να στείλετε ολόκληρο τον μισθό σας στον τραπεζικό λογαριασμό σας, αλλά η επιλογή να στείλετε ένα ποσοστό της πληρωμής σας απευθείας σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε ορισμένους από τους οικονομικούς σας στόχους. Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι να στείλετε ένα μέρος των χρημάτων σας σε έναν επενδυτικό λογαριασμό, όπου μπορεί να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι στις αποταμιεύσεις σας.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Andrew Dunn είναι ένας βετεράνος δημοσιογράφος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως ρεπόρτερ και συντάκτης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Observer και StarNews στο Wilmington. Σε αυτούς τους ρόλους,… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply