Οι ασφαλιστές ρίχνουν μερικά μοντέλα Hyundai, Kia


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Επικαλούμενη την αύξηση των αξιώσεων κλοπής, οι ασφαλιστικές εταιρείες State Farm και Progressive λένε ότι δεν συντάσσουν νέα συμβόλαια σε ορισμένους τομείς για ορισμένα μοντέλα Hyundai και Kia, σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων.

Τα ποσοστά κλοπής εκτοξεύτηκαν όταν τα διαδικτυακά βίντεο έδειξαν πόσο εύκολο ήταν να κλέψεις ορισμένα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων. Μια πρόκληση μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok, η οποία έχει εξαπλωθεί σε εθνικό επίπεδο, έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 14 ατυχήματα και οκτώ θανάτους, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Επειδή πολλά από τα επηρεαζόμενα οχήματα δεν διαθέτουν αντικλεπτικά τσιπ υπολογιστών στα συστήματα ανάφλεξής τους, είναι πιο εύκολο για τους κλέφτες να κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Σε απάντηση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες διανέμουν κλειδαριές τιμονιού και ανοίγουν α δωρεάν αναβάθμιση αντικλεπτικού λογισμικού σε περίπου 3,8 εκατομμύρια Hyundais και 4,5 εκατομμύρια Kia στις ΗΠΑ

Βασικό πακέτο: Εάν διαθέτετε Hyundai ή Kia του 2022 ή προγενέστερο, ελέγξτε εάν θα πρέπει να λάβετε δωρεάν αντικλεπτικές αναβαθμίσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών — και σκεφτείτε να κάνετε κάποιες αγορές ασφάλισης.

Γιατί είναι πιο εύκολο να κλέψουν αυτά τα μοντέλα;

Σύμφωνα με την Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμωνπολλά οχήματα Hyundai και Kia από το 2015 έως το 2019 δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης, τα οποία εμποδίζουν τους κλέφτες αυτοκινήτων να παρακάμψουν το σύστημα ανάφλεξης.

Ο μη κερδοσκοπικός όμιλος λέει ότι η αντικλεπτική τεχνολογία είναι βασικός εξοπλισμός σε όλα σχεδόν τα οχήματα που κατασκευάζονταν από άλλους κατασκευαστές εκείνη την εποχή.

Επιπτώσεις κλοπών Hyundai και Kia

  • Αυξάνονται οι απαιτήσεις για ζημιές. Μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Hyundais και η Kias από τα έτη μοντέλου 2015 έως 2019 αναφέρθηκαν ότι είχαν κλαπεί περίπου δύο φορές πιο συχνά από άλλα οχήματα παρόμοιας ηλικίας, σύμφωνα με ένα Ινστιτούτο Δεδομένων Απωλειών Αυτοκινητοδρόμων του 2022 δελτίο.
  • Οι ασφαλιστές υποκλίνονται. Η State Farm ανέφερε σε δήλωση που παρασχέθηκε στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN ότι σταμάτησε προσωρινά να συντάσσει νέες πολιτικές σε ορισμένες πολιτείες, ενώ η Progressive ανέφερε σε δήλωση μέσω email στο CNN ότι είχε αυξήσει τα ποσοστά και περιόρισε τις πωλήσεις νέων πολιτικών σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Πώς ανταποκρίνονται η Hyundai και η Kia;

Η Hyundai και η Kia, η οποία ανήκει στον όμιλο Hyundai Motor, προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού για τα οχήματα που δεν διαθέτουν σύστημα ακινητοποίησης, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας. Οι ενημερώσεις θα επεκτείνουν τη διάρκεια του ήχου του συναγερμού σε ένα λεπτό και θα απαιτήσουν το κλειδί να βρίσκεται στον διακόπτη της μίζας για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

Ενημερώσεις τεχνολογίας αντιπροσώπων για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

  • Hyundai. Οι αντιπρόσωποι της Hyundai θα πραγματοποιούν τις ενημερώσεις λογισμικού, οι οποίες θα διαρκέσουν λιγότερο από μία ώρα, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση. Στη συνέχεια, κάθε όχημα θα λάβει ένα αυτοκόλλητο παραθύρου για να δείξει ότι είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένη αντικλεπτική τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.hyundaiantitheft.com.
  • Kia. Η Kia πραγματοποιεί τις ενημερώσεις λογισμικού της σε φάσεις, σύμφωνα με το NHTSA. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες Kia μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο 800-333-4542.

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν διαθέτετε Hyundai ή Kia, μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας ή να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο για να διαπιστώσετε εάν είναι εξοπλισμένο με σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα.

Άλλες αντικλεπτικές και ασφαλιστικές συμβουλές

  • Ελέγξτε για δωρεάν κλείδωμα. Η Hyundai και η Kia έχουν διανείμει περισσότερες από 26.000 κλειδαριές τιμονιού σε 77 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε 12 πολιτείες, σύμφωνα με το NHTSA. Η αστυνομία τα δίνει στους ιδιοκτήτες Hyundai και Kia.
  • Λάβετε μέτρα για την προστασία του αυτοκινήτου σας. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να παρκάρετε σε χώρους με καλό φωτισμό, συμβουλεύει το National Insurance Crime Bureau. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης συσκευών πρόληψης κλοπής μετά την αγορά, όπως πρόσθετα συστήματα συναγερμού, κλειδαριές πεντάλ και διακόπτες θανάτωσης.
  • Αγορά για ασφάλειες. Αν και μια σειρά παραγόντων μπορεί να επηρεάσει τα ασφάλιστρά σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να αποκτήσετε τη φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ασφάλιση για την κατάστασή σας. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ψωνίσετε για ασφαλιστική κάλυψη είναι να συγκρίνετε τους ασφαλιστές αυτοκινήτων στο διαδίκτυο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής πείρα του στον έντυπο και στα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply