Απώλειες κρυπτογράφησης: Φορολογικές συμβουλές για την αναφορά του 2022


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα πέρασαν μια δύσκολη χρονιά το 2022, με το bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να χτυπούν. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να διαγράψετε ορισμένες από τις απώλειές σας όταν υποβάλετε την ομοσπονδιακή σας δήλωση αυτή τη φορολογική περίοδο.

ο Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τις απώλειες επενδύσεων — συμπεριλαμβανομένων των απωλειών σε κρυπτονομίσματα — για να αντισταθμίσετε τα κέρδη. Μια σημαντική προειδοποίηση: Πρέπει να έχετε πουλήσει την υποτιμημένη επένδυση κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους για να διαγράψετε τη ζημία. Η απώλεια χαρτιού (όταν η αξία της επένδυσης πέφτει κάτω από την τιμή αγοράς αλλά δεν την έχετε πουλήσει) δεν μετράει.

Θα εξετάσουμε πώς μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απώλειες από την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων — που περιλαμβάνουν NFT, σταθερά νομίσματα και κρυπτονομίσματα — για να αντισταθμίσετε το κέρδος από άλλες πωλήσεις.

Βασικό πακέτο: Ενδέχεται να μπορείτε να διαγράψετε ορισμένες από τις απώλειες κρυπτογράφησης όταν υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση του 2022.

Πρέπει να πληρώσω φόρους για κρυπτογράφηση;

Εάν πουλήσατε κρυπτονόμισμα, τότε ναι, πιθανότατα πληροί τις προϋποθέσεις ως φορολογητέα συναλλαγή για την οποία θα πρέπει να αναφέρετε και ενδεχομένως να πληρώσετε φόρους. Για το φορολογικό έτος 2022, μπορείτε να εργαστείτε μέσω της τυπικής ομοσπονδιακής δήλωσης φόρμας 1040, η οποία σας ρωτά εάν έχετε πραγματοποιήσει συναλλαγές ψηφιακών στοιχείων. Αν και αν έχετε αμφιβολίες ή έχετε μια ιδιαίτερα περίπλοκη φορολογική κατάσταση, μπορεί να θέλετε να απευθυνθείτε σε έναν φορολογικό σύμβουλο.

Τι πρέπει να ξέρετε

  • Οι αγορές δεν χρειάζεται να αναφέρονται. Αν απλώς αγοράσατε ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο όπως κρυπτογράφηση και το κρατήσατε, δεν υπάρχει τίποτα να αναφέρετε στην IRS. Εάν αυτή είναι ακριβώς η κατάστασή σας, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο “όχι” στην ερώτηση Form 1040.
  • Αναφέρετε κέρδη και ζημίες κεφαλαίου. Εάν πουλάτε ένα περιουσιακό στοιχείο — συμπεριλαμβανομένων μετοχών, ομολόγων και κρυπτογράφησης — σε τιμή που υπερβαίνει αυτό που πληρώσατε για αυτό, έχετε κεφαλαιακό κέρδος. Επιπλέον, εάν λάβατε κρυπτογράφηση ως πληρωμή – συμπεριλαμβανομένου του πονταρίσματος και της εξόρυξης – μπορεί να οφείλετε φόρους. Αλλά αν πουλάτε για ζημιά, μπορείτε να αφαιρέσετε μέρος αυτής της ζημίας από τους φόρους σας.
  • Κατανοήστε τα μακροπρόθεσμα έναντι βραχυπρόθεσμα κέρδη. Γενικά, εάν πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο ένα χρόνο ή λιγότερο μετά την αγορά του, το κεφαλαιακό σας κέρδος ή ζημία θεωρείται βραχυπρόθεσμη. Εάν έχετε κρατήσει το περιουσιακό στοιχείο για τουλάχιστον ένα χρόνο και μία ημέρα, είναι μακροπρόθεσμο. Ο φορολογικός συντελεστής θα ποικίλλει ανάλογα με τη φορολογική κατηγορία εισοδήματός σας.

Πώς να διαγράψετε τις απώλειες κρυπτογράφησης

Το IRS επιτρέπει στους επενδυτές να διεκδικήσουν έκπτωση για απώλειες κεφαλαίου. Μια απώλεια κεφαλαίου προκύπτει όταν έχετε πουλήσει ένα περιουσιακό στοιχείο για λιγότερο από αυτό που πληρώσατε για αυτό.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Όρια στις εκπτώσεις — Εάν οι απώλειες κεφαλαίου σας είναι μεγαλύτερες από τα κέρδη κεφαλαίου σας, μπορείτε να αφαιρέσετε έως και 3.000 $ ετησίως (ή 1.500 $ εάν είστε παντρεμένοι και υποβάλετε αίτηση χωριστά).
  • Μελλοντικές εκπτώσεις Οποιεσδήποτε ζημίες άνω των 3.000 $ μπορούν να μεταφερθούν ως εκπτώσεις σε επόμενα φορολογικά έτη (με τον ίδιο περιορισμό των 3.000 $ κάθε χρόνο).

Αναφορά κρυπτογράφησης στη φορολογική σας δήλωση

Η αποτυχία αναφοράς για κέρδη ή ζημίες κεφαλαίου από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα ήταν σαν να μην αναφέρετε (και να μην πληρώνετε φόρους) για οποιαδήποτε άλλη επένδυση. Η IRS θα μπορούσε να λάβει μέτρα εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής πληρωμών τόκων, κυρώσεων ή ακόμα και ποινικών διώξεων.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Κρατήστε ακριβή αρχεία. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σας και να καταγράφετε την αξία καθενός από την ημερομηνία παραλαβής.
  • Συμπληρώστε φορολογικά έντυπα. Απαιτείται να αναφέρετε τις περισσότερες πωλήσεις και άλλες κεφαλαιακές συναλλαγές και να υπολογίσετε τα κέρδη ή τις ζημίες κεφαλαίου. εκτός Έντυπο 1040μπορεί να χρειαστείς Έντυπο 8949το οποίο καταγράφει κάθε αγορά ή πώληση όλων των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης, και Πρόγραμμα Δτο οποίο συνοψίζει τα συνολικά κέρδη και ζημίες κεφαλαίου από όλες τις επενδύσεις σας.
  • Σκεφτείτε να λάβετε βοήθεια. Το να υπολογίσετε τη φορολογική σας υποχρέωση για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να είναι περίπλοκο, επομένως μπορεί να σκέφτεστε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης. Το IRS προσφέρει α κατάλογος με δυνατότητα αναζήτησης των συντακτών ομοσπονδιακών φορολογικών δηλώσεων. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές για επιλογή φοροτεχνικού στον ιστότοπο της IRS.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/gorevde/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply